Éssers màgics!!! Si si, com escolteu, éssers màgics. Aquestes colònies ens hem transformat en éssers màgics. Tot just arribar a la casa i havent dinat ens va visitar un troll...

Ui quina por!!! Però, els mes petits que aquest any tenien un follet a l'esplai, ens van dir que no tots els trolls són dolents. Escoltat això, el vam deixar que s’acostés fins a la plaça a veure què ens volia explicar.

Ens va preguntar si ens ho volíem passar-ho molt bé i ens va oferir una poció màgica per què poguéssim gaudir d'unes grans colònies. Així doncs, va treure una ampolla del seu sarró, va omplir els gots del monitors i els va demanar que s’ho beguessin. Quina sorpresa!! Els monitors van patir una gran transformació!! De cop i volta ens havíem transformat de forma brusca en éssers màgics! Bruixes, fades, follets i mags... I després d’ells els tocava als nens i nenes, però aleshores el Troll va pensar que potser la transformació seria molt dura per ells, així que ens proposar que ens preparéssim abans de poder prendre-la.

Ens va separar per grups i la primera cosa que havíem de fer era fer-nos la nostra disfressa, que ens va portar una estoneta fins a l’hora de berenar. Els nens es van preparar per a ser follets i mags, i les nenes fades i bruixes!!!

Després de berenar ja només calia passar una sèrie de proves per poder completar la transformació. Vam haver de preparar un poció amb una bruixa molt lletja i una altre bruixa que llegia el futur a una bola de vidre i ens feia fer castells humans. Les fades ens vam preparar per a poder volar i ens van fer pujar primer a una cordar per a practicar els equilibris i, després, fer bombolles ben grans per a atrapar bons sentiments i transportar-los per tot arreu. Per acabar, els mags ens va concedir un poder a cadascú de nosaltres.

Fet tot això i ja fent-se fosc, estavem morts de gana i vam anar a sopar. Un cop vam tenir la panxa plena ens vam reunir a la plaça del poble per, ara si, prendre tots junts la poció màgica del troll!! Un cop presa, van aparèixer els alcaldes dels poble que ens van convidar a gaudir de la seva festa major, on després de fer un ball ritual del poble, van estar jugant a tot un seguit jocs tradicionals com llançament de boles a piles de llaunes, fer rodar l’aro, llançar bitlles i molts mes jocs. Ja ven entrada la nit, vam tenir un petit espai on vam fer tots junts les bones nits. Cadascú de nosaltres va escriure què era la màgia per a ells i vam cremar la nostre màgia per a escampar-la pel món. Fet això i ja amb unes cares de molta son, ens vam posar el pijama i cap al llit!!!

L’endemà ens llevarem molt d’hora!!! El sol feia estona que havia sortit i ens esperava un dia encara més intens que l’anterior. Vam esmorzar i fer les motxilles fins que van arribar tots els pares i mares. I sabeu què? Vam jugar al joc del macarró!!! Pares i mares contra fills i filles!!! Un matí ple de corredisses, rialles i molt, molt bon ambient.

Després de tot aquest esforç... ens havíem molt ben guanyat el dinar que vam compartir tots plegats fins l’hora de tornar cap a casa!!