Aquest dissabte vam marxar de colònies. A mig matí ens vam trobar totes i tots per carregar les motxilles a l’autocar. Un cop tot carregat vam dir adéu als pares i mares i vam iniciar el camí cap a Pontons.

Al arribar a la casa i descarregar l’autocar, per seccions, vam poder descobrir l’entorn, establir els límits de la casa... Quan ja havíem vist tot el terreny que ens envoltava vam poder accedir a les desitjades habitacions.

 Vam fer els llits, col·locar els pijames sota dels coixins, endreçar la roba als armaris. I després d’aquesta feinada, per fi vam poder dinar tots plegats a la petita plaça.

Després de dinar, vam gaudir d’estona lliure fins a l’hora de començar l’activitat.

Ens van venir a visitar uns súpermalvats i ens van explicar que cadascun d’ells tenia un súperpoder per poder fer el mal.

Ens van proposar ensenyar-nos a utilitzar els seus poders i ajudar-los en el seu pla malvat. Tots vam estar d’acord en ajudar-los i obtenir diferents súperpoders, així doncs, cada malvat va acompanyar a una secció.

El primer que vam fer va ser crear cadascú una disfressa de súpermalvat i una petita insígnia que representés el nostre súperpoder.

Cansats de dibuixar, retallar, enganxar... Va arribar l’esperat berenar, deliciós pa amb xocolata.

Quan vam haver recuperat l’energia, cada secció va fer diferents proves per aconseguir i posar en pràctica el seu súper poder. La secció de Petits tenia el poder de la invisibilitat, la de Mitjans el de la velocitat, la de Grans el de la súperforça i Adolescents i Joves van dedicar-se a cercar el seu súperpoder, que era individual i intransferible.

Al acabar els jocs, estàvem afamats i afamades, per sort, el sopar ja estava a punt i Adolescents i Joves ens havien fet l’enorme favor de parar la taula.

Després de sopar, els súpermalvats ens felicitar per la feina feta i ens van proposar ajudar-los amb el seu pla malvat, robar l’esmeralda de la puresa, que concedia tots els súperpoders del món a qui la tocava. Però tenien un problema, no sabien on trobar-la. Aleshores, entre tots i totes vam ajudar-los a esbrinar on es trobava. Ens vam posar mans a l’obra i, tot utilitzant els poders obtinguts durant la tarda, vam buscar pistes per saber on podíem trobar l’esmeralda. Després de grans esforços, vam esbrinar que l’esmeralda de la puresa es trobava al Museu d’Art Villànic. Al entrar al museu, i per sorpresa nostra, l’esmeralda ja no hi era. Els malvats se l’havien endut primer i amb la desil·lusió de l’engany vam fer les bones nits i vam anar a dormir.

Diumenge, ens vam llevar i vam esmorzar. Després, vam recollir les habitacions i vam fer les motxilles. Quan les vam tenir fetes, sortirem a la plaça i vam saber que els súpermalvats es trobaven amagats. Se sentien tan avergonyits per la seva actitud que no volien que els veiéssim. Aleshores, vam decidir anar-los a buscar per dir-los que els perdonàvem. Els vam explicar que no està bé enganyar i que s’ha de compartir. Els súpermalvats es van disculpar i ens van proposar celebrar que els havíem perdonat tot fent uns jocs de celebració. Vam ballar, córrer, travessar una gran teranyina de fils... Al acabar els jocs vam poder gaudir d’una estona lliure i, just abans de dinar, vam compartir un moment de reflexió totes i tots junts, on vam descobrir que totes i tots som súperherois, que totes i tots tenim súperpoders com els d’estimar, compartir, ajudar, somriure... Havent descobert aquest gran tresor, vam anar a dinar, i després d’una estoneta lliure, vam carregar les motxilles a l’autocar i vam emprendre el camí de tornada a casa, amb el record d’un cap de setmana ple d’emocions i jocs.

 

Últims Posts

Festa Don Bosco 2019

El passat dissabte ens vam reunir tots a l’esplai per celebrar junts la festa de Don Bosco. I no només hi vam estar els de sempre, sinó que era un dia on van poder venir tots els amics que volguessin!

Festa Inici 2018

Amb les piles carregades de tota la disbauxa de l’estiu arribàvem aquest dissabte amb ganes de començar l’esplai de la millor manera possible. Retrobaments, nous companys i monitors, cares d’alegria, jocs i carreres eren només algunes de les coses que es podien observar a l’inici de la tarda. Encara no s’havia començat l’activitat i ja es palpaven les ganes de jugar.

Coco - Carnestoltes 2018

L'altre dissabte vam fer un viatge a un altre món, vam anar al món dels morts. En entrar ens esperaven els tiets del Miguel per a poder certificar que podíem passar, i ja allà dins trobàvem a tota la resta de morts i a Miguel, un nen mexicà que s'ha colat al món dels morts i que ha d'intentar tornar al món dels vius, 

Festa de Don Bosco 2018

Si bé és cert que al nostre esplai podem pressumir que ens agrada la festa i la disbauxa, encara ens agrada més si la celebració és per algun motiu important! I què hi ha per nosaltres més especial que poder celebrar tots junts el dia de Sant Joan Bosco? 

Charlie i la Fábrica de xocolata - Colònies novembre 2017

Ha passat ja una setmana, però encara tenim molt presents les colònies que vam viure fa uns dies. Van ser dos dies plens d’alegria en els que vam poder gaudir de les activitats compartint entre tots (des dels infants fins als monitors) riures, abraçades i moments de tots colors! Van ser dos dies en el que tots vam poder i aconseguir fer grup, deixant de banda les nostres diferències per aprofitar al màxim tot allò que ens uneix.