L’últim cap de setmana va ser Carnaval i nosaltres no vam poder deixar de celebrar-ho a l’esplai! Per això, el dissabte vam gaudir d’una tarda molt divertida i teatral on, a més, vam poder veure disfresses de tot tipus.

La originalitat dels nens i nenes de l’esplai va quedar patent en una tarda plena de color: des de princeses i prínceps fins a súperherois i súperheroïnes -passant per tot tipus de personatges i éssers originals- van anar arribant al pati amb moltes ganes de passar-s’ho bé.

Els monitors no es van quedar pas enrere, ja que tots ells anaven de diferents emocions (com a la pel·lícula d’Inside Out): ira, tristesa, fàstic, por i alegria. Diuen que tot té un perquè, i només començar la tarda vam descobrir el perquè d’aquelles disfresses. I és que les emocions del Chispy, tal com vam poder veure a les bones tardes abans de començar les activitats, s’havien barallat i havia passat una cosa terrible: durant la discussió, la ira havia esborrat totes les illes on es trobaven els records del Chispy. Va ser llavors quan ens van demanar a tots els nens, que havíem vist el que havia passat, que els ajudéssim a reconstruir-les.

I com no podia ser menys, tots ens vam esforçar de valent durant tota la tarda per poder anar reconstruint les illes dels records de Petits, Mitjans, Grans, Adolescents, Joves, Espai Jove i Monitors.

Cadascú de nosaltres vam anar passant per les diferents activitats que hi havia: l’Stop abraçades, balls, l’Scrabble de les emocions, el conta contes, el mocador, mímica i l’aranya. Cada cop que participàvem en una de les activitats havíem de ficar-nos en el paper d’una de les emocions, i quan superàvem la prova aconseguíem un record de l’emoció que havíem interpretat. D’aquesta manera, entre tots vam anar aconseguint records de totes les emocions i portant-los a les diferents illes per poder-les reconstruir.

Un cop vam acabar, vam tornar al teatre i vam poder veure de nou com les emocions parlaven entre elles, però aquest cop no discutien. Després de la por que havien passat en veure totes les illes destruïdes i de l’esforç de tots per aconseguir nous records pel Chispy, s’havien adonat que cadascuna de les emocions era necessària a la seva manera.